NAC Breda krijgt fikse oorwassing van Villarreal

NAC Breda heeft de return tegen Villarreal met 6-1 verloren. De Brabanders hadden geen schijn van kans tegen de sterke Spanjaarden.

NAC Breda krijgt fikse oorwassing van Villarreal

Met veel illusies was NAC Breda niet afgereisd naar Villarreal. De 3-1 nederlaag in het eigen Rat Verlegh Stadion bood daarvoor te weinig houvast. Coach Robert Maaskant had basisplaatsen toebedeeld aan Ferne Snoyl, Tim Hofstede, Ellery Cairo en Martijn Reuser.

Vanaf het begin kregen de Brabanders de Spaanse ploeg over zich heen. Met name Hofstede had moeite om het hoge niveau te volgen. Na een kwartier zette Santi Cazorla Villarreal op voorsprong en twee makkelijk gegeven strafschoppen (beiden benut door Giuseppe Rossi) zorgden ervoor dat NAC even later tegen een onoverbrugbare achterstand aankeek: 3-0.

Ondanks de dubieuze penalty's was de achterstand terecht. De Spanjaarden hadden er zin in en speelden met NAC als een kat met zijn prooi. Koud uit de kleedkamer werd NAC zelfs op 4-0 gezet, Marcos Senna knalde van buiten het strafschopgebied raak. Jonathan en Kiko (fraaie kopbal) strooiden nog wat zout in de Brabantse wonden en zorgden voor de 6-0.

Tien minuten voor tijd stuurde invaller Matthew Amoah Edwin de Graaf goed weg, die beheerst afrondde. Daardoor hadden de NAC-fans die de lange reis hadden gemaakt nog iets te juichen: 6-1.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen