NAC doet grote publiekslieveling aanbieding voor romantische rentree

Reacties

Thom Haye (29) kan terugkeren naar NAC Breda. De clubloze middenvelder krijgt een aanbieding van de promovendus. Dat bevestigen beide partijen.

NAC doet grote publiekslieveling aanbieding voor romantische rentree

Momenteel zit Haye in Saoedi-Arabië, waar hij met Indonesië donderdag een interland speelt tegen dat land. Enkele dagen later komt de middenvelder in actie tegen Australië. In de tussentijdse periode krijgt Haye de kans zich te buigen over een voorstel van NAC.

Tweeënhalf jaar geleden verkocht NAC de geliefde spelmaker aan SC Heerenveen. De Bredanaars incasseerden zo’n 750.000 euro voor Haye. 'Dit is geen vaarwel, maar een tot ziens', schreef hij destijds in zijn afscheidsrede aan het publiek van de volksclub.

Haye en NAC zaten elkaar destijds als gegoten. De rechtspoot, in Indonesië inmiddels een grote ster, was mateloos populair in het Rat Verlegh Stadion. Hij ontgroeide zijn ploeggenoten echter en trok naar Friesland. Zijn terugkeer leek lange tijd dan ook geen haalbare kaart, maar de afgelopen dagen kwam hij plots weer in het blikveld van NAC.

De speler wees een aanbieding van Oxford United af en ook enkele Turkse clubs kregen 'nee' op het rekest. Haye is ondanks een wens om in het buitenland te spelen zeer kieskeurig over zijn vervolgstap. Een aantal grotere clubs uit de Eredivisie kregen Haye ook nog niet binnenboord, mede vanwege zijn zwak voor NAC. Dat heeft ook te maken met de gesprekken met Peter Maas, die als technisch directeur een warme band onderhoudt met Haye. De liefde is nog steeds wederzijds en dat heeft de club overtuigd van het feit dat Haye bij een goede aanbieding wel eens haalbaar kan zijn.

Maas maakte zich als hoofdscout al hard voor de eerdere komst van Haye naar NAC. Later deed hij hetzelfde bij SC Heerenveen. Nu wil hij als technisch directeur de spelmaker naar het Rat Verlegh Stadion terughalen. NAC zou een aanbieding hebben gedaan aan Haye, die open staat voor een romantische rentree bij de club die hem eerder al lief was. Door de verkoop van Aimé Omgba (AA Gent) kan de club financieel nu ook iets verder gaan om de publiekslieveling in huis te halen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.