NAC klimt verder na zege op Sparta

De opmars van NAC Breda heeft verder gestalte gekregen door een 3-1 zege op Sparta Rotterdam. De formatie van coach Ernie Brandts is hard op weg zich te plaatsen voor de play-offs om een UEFA Cup-plaats.

NAC klimt verder na zege op Sparta

Sinds december verzamelt NAC in rap tempo veel punten. Vooral in het eigen Rat Verlegh Stadion zijn de Bredanaars moeilijk te kloppen. Inclusief het duel met Sparta is NAC al tien duels ongeslagen op eigen veld.

Ook Sparta had weinig in te brengen in Breda. De Rotterdammers groeven hun eigen graf door individuele fouten te maken die genadeloos werden afgestraft. Bij het eerste doelpunt bleef doelman Harald Wapenaar op de lijn staan na een hoekschop van Anouar Diba. Glen Salmon won vervolgens het duel van Sjaak Polak en kopte NAC op een 1-0 voorsprong met zijn zesde treffer in zes duels.

Sparta verzandde vervolgens in veel dribbels door het centrum. Het leverde de gasten slechts een aantal kleine mogelijkheden op. NAC was veel gevaarlijker. Diba (schot met links na individuele actie) en Salmon (kopbal na een gave voorzet van invaller Rogier Veenstra) stuitten op Wapenaar. Daardoor stond het bij de rust slechts 1-0.

De een week eerder tegen PSV nog bewierookte Haris Medunjanin leidde met balverlies een tweede Spartaanse tegentreffer in. Ronnie Stam zette in de tegenstoot Edwin de Graaf vrij voor het doel met een steekpass. De aanvoerder tikte de bal beheerst langs Wapenaar. Maceo Rigters profiteerde in de slotfase van het feit dat Sparta meer risico's nam en tekende de 3-0 aan. Sjaak Polak redde vanaf de strafschopstip de Rotterdamse eer: 3-1.

Bekijk hier al onze video's