NAC krijgt medische dreun en denkt aan Feyenoord-talent 't Zand

Reacties

Shiloh 't Zand (20) is in het blikveld van NAC Breda gekomen. De promovendus heeft bij Feyenoord geïnformeerd naar de voorwaarden om de middenvelder te kunnen huren. Dat heeft te maken met het vertrek van Aimé Omgba, maar ook met een medische tegenvaller.

NAC krijgt medische dreun en denkt aan Feyenoord-talent 't Zand
© Pro Shots

Berichten van 1908.nl dat NAC aan het talent denkt, worden door ingewijden bevestigd. In Breda is er slagkracht, doordat Omgba voor een recordbedrag verkocht wordt. 't Zand kan een van ongeveer een half dozijn aan nieuwe spelers worden die het algehele niveau van NAC op gaat krikken. Afgelopen seizoen werd 't Zand uitgeleend aan FC Dordrecht. Daar maakte hij veel indruk en werd hij uitgeroepen tot talent van het jaar in de Keuken Kampioen Divisie.

NAC zou 't Zand willen huren van Feyenoord. De polyvalente middenvelder ligt namelijk nog vier jaar vast in De Kuip. Zelf wil het talent graag vlieguren maken op het hoogste niveau. Desondanks zit 't Zand, die veel interesse geniet, nog in de wachtkamer.

Domper Leemans
De interesse in 't Zand heeft ook te maken met de blessure van Clint Leemans. De geroutineerde linkspoot moest een belangrijke steunpilaar in de compositie van de nieuwe formatie van trainer Carl Hoefkens worden, maar een fikse terugslag in zijn - al maandenlange - revalidatie heeft daar voorlopig een streep doorgezet. NAC onderzoekt momenteel de ernst van de medische tegenvaller, waarna 't Zand mogelijk kan dienen als tijdelijke vervanger. Leemans lijkt er nog maanden uit te liggen.

De club ziet in de speler iemand die het gat van Leemans op kan vullen, maar ook op andere posities de concurrentie kan versterken. Zo is 't Zand iemand die de rol van Omgba, rondom de spits, goed kan bespelen. Omgba heeft inmiddels zijn medische keuring voltooid bij AA Gent en is vertrokken. Ter vervanging van hem is 't Zand een belangrijke kandidaat.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.