NAC krijgt met zege te veel in Waalwijk

Edwin Zoetebier was de gevierde man bij NAC Breda. Dankzij zijn redding op een RKC-strafschop kreeg de Bredase club meer dan het verdiende (0-1).

NAC krijgt met zege te veel in Waalwijk

De 2-2 remise tegen Feyenoord had RKC-trainer Adrie Koster het idee gegeven dat de weg omhoog was ingeslagen. Maar gezien de 1-0 nederlaag tegen NAC Breda vertaalt zich dat nog niet in resultaten

Halverwege de tweede helft viel de beslissende treffer in het Mandemakers Stadion. Nadat Leonardo en Maceo Rigters het Waalwijkse doel bedreigd hadden, ging de bal via het hoofd van RKC-verdediger Dustley Mulder alsnog over de doellijn.

Mulder was niet de enige aan RKC-kant die een slecht gevoel overhield aan de achtste speelronde. Martijn Reuser zal ook een slechte nacht tegemoet gaan. De routinier faalde acht minuten voor het einde vanaf elf meter, nadat Ronnie Stam met een sliding RKC-invaller Jordan Remacle onderuit had gegleden. NAC-goalie Zoetebier hield zijn doel schoon.

Door de nipte overwinning krijgt NAC Breda weer wat lucht, terwijl RKC veroordeeld blijft tot de onderste regionen van de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's