NAC ook in Amstel Cup te sterk voor Ajax

In ruim een week tijd heeft Ajax afscheid moeten nemen van twee van de drie hoofdprijzen dit seizoen. Na de uitschakeling in de Champions League bleek NAC Breda in de Amstel Cup opnieuw een te grote kluif voor de Amsterdammers. De Bredanaars wonnen in de Arena met 1-0.

Een echte verrassing was de Brabantse overwinning niet. In de competitie bleek de ploeg van Ton Lokhoff al het recept te hebben gevonden hoe Ajax het beste te bestrijden. Toen werd het in Breda met slechts één-op-één duels over het hele veld 4-2, een uitslag die niet eens geflatteerd kon worden genoemd.

In Amsterdam was het verschil een stuk kleiner, en hoefde NAC alleen na rust af en toe zijn meerdere te erkennen in Ajax. In de eerste helft waren de iets betere kansen voor NAC en was Orlando Engelaar met een kopbal op de paal het dichtste bij een doelpunt.

Na de pauze, toen Ajax een tandje bij schakelde, kwamen de bezoekers enigszins verrassend op voorsprong. De steekpass was van Anouar Diba, waarna Ali Boussaboun op het randje van buitenspel ontsnapte. De Bredase aanvaller schoot vervolgens hard en laag raak in de korte hoek.

Voor Ajax zat er daarna niet veel anders op dan op volle snelheid op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Kansen kwamen er voldoende, maar NAC-doelman Arno van Zwam sleepte zijn ploeg er doorheen. De grootste redding maakte twintig minuten voor tijd, toen hij van dichtbij in twee keer redde op een inzet van Wesley Sneijder.