NAC pikt nummer vijf KKD-topscorerslijst vorig seizoen op

Reacties

NAC Breda heeft zich versterkt met Kacper Kostorz. De Poolse spits wordt voor een jaar gehuurd van Pogon Szczecin. Afgelopen seizoen maakte hij indruk door zestien keer te scoren voor laagvlieger FC Den Bosch.

NAC pikt nummer vijf KKD-topscorerslijst vorig seizoen op
© Pro Shots

Met een negentiende plek was het geen best seizoen voor FC Den Bosch. Maar Kostorz was duidelijk een lichtpuntje. Met zijn zestien goals en zes assists in de Keuken Kampioen Divisie was hij betrokken bij 58 procent van alle Den Bosch-goals. Dit seizoen komt hij uit in de Eredivisie. NAC huurt hem van Pogon Szczecin en heeft een optie tot koop bedongen.

De 1,91 meter lange spits kwam in 2019 voor Legia Warschau te spelen. Hij werd meermaals verhuurd en stapte in 2022 over naar Pogon. 'Ik ben heel blij om hier te zijn', vertelt Kostorz via de clubkanalen van NAC. 'Afgelopen seizoen speelde ik hier in het Rat Verlegh Stadion en de sfeer was geweldig. Ik heb goede gesprekken gehad met de mensen van de club en kwam er al snel achter dat dit voor mij een goede stap is.'

'Kacper is een hardwerkende prof', omschrijft technisch directeur Peter Maas zijn nieuwe aanwinst. 'Met hem halen we een krachtige aanvaller binnen die zowel snelheid als diepte in zijn spel heeft.' Kostorz weet hoe het is om te scoren tégen NAC. Namens Den Bosch maakte hij afgelopen seizoen de 2-2 tegen zijn nieuwe club. Na Henk Veerman (23), Martijn Kaars (21), Milan Smit (19) en Romano Postema (18) eindigde hij als vijfde op de KKD-topscorerslijst.

Na Max Balard (Central Coast Mariners) en Daniel Bielica (Górnik Zabrze) is Kostorz de derde zomeraanwinst voor NAC.

Spelersprofiel

K. Kostorz


Geboortedatum:
21 augustus 1999
Leeftijd:
25
Geboorteplaats:
Cieszyn
Nationaliteit
Polen
Lengte:
1,91 m
Gewicht:
79 kg
Huidige club:
NAC Breda
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.