NAC praat over molensteen om de nek en rapporteert miljoenenverlies

Reacties

NAC Breda heeft over het promotiejaar 2023/24 een nettoverlies van 1,96 miljoen euro geleden. De club calculeerde al een verlies in en hield in dat opzicht de schade beperkt. De prognose in 2023 kwam immers uit op een verlies van 3,98 miljoen. In totaal werkt NAC met een eigen vermogen van net iets meer dan één miljoen euro.

NAC praat over molensteen om de nek en rapporteert miljoenenverlies
© Pro Shots

NAC heeft de financiële verliezen in het vorige seizoen kunnen beperken door enkele meevallers. Door het bereiken van de play-offs speelde de club drie extra thuiswedstrijden aan het einde van het seizoen, wat meer inkomsten uit wedstrijdbaten, sponsoring en horeca opleverde.

Daarnaast profiteerde NAC mee van de transfer die keeper Bart Verbruggen maakte. De Brabanders lieten de huidige eerste doelman van Oranje in 2020 vertrekken naar Anderlecht en bedongen in de onderhandelingen een doorverkooppercentage. Die clausule trad in werking toen Brighton & Hove Albion vorig jaar een deal bereikte met Anderlecht.

Dit seizoen
Dat NAC promoveerde naar de Eredivisie, betekent niet dat de tekorten als sneeuw voor de zon zijn verdwenen. Sterker nog: directeur Remco Oversier meldt dat de club bij het ingaan van dit seizoen rekende op een begrotingstekort van 4,5 miljoen.

Dat bedrag zal lager uitvallen door de verkoop van Aimé Omgba aan AA Gent, maar er zijn structurele problemen in de financiën van NAC. 'Het Rat Verlegh Stadion is hierbij een grote kostenpost die als een molensteen om de nek van NAC Breda hangt', schrijft de club op de site. 'Alleen als we de al jaren op de plank liggende dossiers oplossen, kunnen we de eigen broek ophouden en duurzaam zwarte cijfers schrijven. De klok tikt.'

VI schreef onlangs over een plan van NAC om via een miljoeneninvestering het Rat Verlegh Stadion terug te kopen van de gemeente

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.