NAC presenteert derde tenue ter ere van bevrijding Breda

Reacties

NAC Breda heeft donderdag het derde tenue voor dit seizoen gepresenteerd. Het grijze shirt refereert aan de bevrijding van de stad Breda in de Tweede Wereldoorlog.

NAC presenteert derde tenue ter ere van bevrijding Breda
© NAC Breda

'Net voor de officiële tachtigjarige bevrijding van onze mooie stad op 29 oktober door de eerste Poolse Pantserdivisie onder leiding van generaal Stanisław Maczek, is de webshop gevuld met dit unieke grijskleurige tenue met zwarte print', schrijft de Brabantse Eredivisie-club op haar eigen website.

'Op de zwarte print is een memorabele foto te zien van een vriendschappelijke wedstrijd aan de Beatrixstraat tussen Breda (met onder andere een groot gedeelte aan NAC-spelers) en de Poolse bevrijders', gaat de club verder. 'Een van de spelers die deze dag vermoedelijk in actie komt, is Alfred Freddy Wieliszek, die uiteindelijk uitgroeit tot een volwaardig NAC-speler en wordt bekleed als lid in de ridderorde van Oranje-Nassau en als ereburger van de stad.'

Het shirt verschijnt in een unieke oplage van 1.200 stuks. Iedereen die er een wil bemachtigen, moet er dus snel bij zijn. Ook de eerste twee tenues van NAC dit seizoen stonden al in het teken van de bevrijding. Volgende week zaterdag staat in Breda helemaal in het teken van de bevrijding. Dan neemt NAC het in eigen huis op tegen provinciegenoot RKC Waalwijk. Daarvoor gaan de Bredanaren op bezoek bij PEC Zwolle, aanstaande zondag.

NAC Breda
NAC Breda
Za 26 okt.
20:00
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
13
NAC Breda
8
3
0
5
6-14
-8
9
14
PEC Zwolle
8
2
2
4
8-11
-3
8
15
sc Heerenveen
8
2
2
4
10-17
-7
8
16
N.E.C.
8
2
1
5
7-9
-2
7
* Actueel tot en met 14 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.