NAC shopt in Bundesliga en nadert akkoord met Duitse jeugdinternational

Reacties

NAC Breda is dicht bij een akkoord over Raul Paula (20). De aanvallende middenvelder van VfB Stuttgart moet het middenveld gaan versterken. Dat melden bronnen aan VI.

NAC shopt in Bundesliga en nadert akkoord met Duitse jeugdinternational
© Pro Shots

Technisch directeur Peter Maas zou al langere tijd bezig zijn om Paula los te weken bij de Champions League-deelnemer. Nu lijkt Stuttgart overtuigd om het talent te laten gaan. Paula speelde het afgelopen seizoen bij Stuttgart II. De Duits-Portugese technicus maakte daar veel indruk. Paula was in 33 competitiewedstrijden goed voor vijftien doelpunten en zeven assists. Door zijn spel werd hij al enkele malen bij de wedstrijdselectie van de Bundesliga-tak gehaald.

Het succesvolle seizoen zorgde ervoor dat Paula de voorbereiding met de eerste selectie van Stuttgart mee kon draaien. De Champions League-deelnemer had Paula ook op de lijst staan om mee te nemen op de voorbereidingstrip naar Azië, maar NAC heeft afgedwongen dat hij die reis aan zich voorbij laat gaan. Omdat de middenvelder dolgraag een volledig seizoen op het hoogste niveau wilde spelen, is de club bereid mee te werken aan een transfer.

NAC heeft zich inmiddels goede papieren verschaft om Paula naar de Eredivisie te halen. De middenvelder kan ook naar grotere clubs, maar daar heeft hij geen garantie op een basisplaats. In het Rat Verlegh Stadion is er meer kans op structurele speelminuten, waarmee NAC de speler heeft kunnen overtuigen.

Volgens ingewijden kan NAC Paula, die nog een contract tot medio 2025 heeft, transfervrij weghalen bij Stuttgart. Daar staat wel een doorverkooppercentage bij een volgende transfer tegenover. Daarmee heeft de promovendus met de Duitse jeugdinternational, mits er niets meer misgaat, een directe versterking in huis.

Opties op de markt
Overigens is NAC nog lang niet klaar op de markt. Zo wordt Shiloh ’t Zand, ook na het afketsten van de transfer van Aimé Omgba naar AA Gent, nog altijd begeerd. Teun van Grunsven lijkt moeilijk los te weken bij FC Den Bosch, maar op de komst van Antef Tsoungui is goede hoop. Nog voor de oefenwedstrijd tegen Aris Saloniki (dinsdag) wordt ook een andere centrale verdediger in het Rat Verlegh Stadion gepresenteerd, is de verwachting.

Dat NAC ook zonder de miljoenen van Omgba de markt op kan, is mede te danken aan de aandeelhouders. De eigenaren van de club hebben een kapitaalinjectie gedaan. Dat houdt in dat de club, die rode cijfers zou gaan draaien, alle gaten heeft gedicht. Ook hebben de aandeelhouders daar nog een extra financieel offer bovenop gedaan, zodat de club niet meer afhankelijk is van de verkoop van Omgba.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.