NAC vergeet zorgen in povere derby

In de Brabantse derby kreeg Sieb Dijkstra een kans om zich te revancheren voor zijn slechte optreden tegen Roda JC. De doelman van RBC Roosendaal maakte wederom onderdeel uit van de verliezende partij, maar Dijkstra hoefde zich deze nederlaag niet persoonlijk aan te rekenen.

NAC had vanaf de eerste minuut, voor wat het waard was, het betere van het spel. De nerveus ogende doelman Dijkstra werd door NAC redelijk ontzien. Maar op slag van rust moest hij toch 'vissen'. Uit een corner van Alfred Schreuder kopte Orlando Engelaar de bal door richting Rob Penders. De voormalig RBC-er schoot van dichtbij in.

RBC had voor rust slechts eenmaal NAC-keeper Babos op de proef gesteld. Ook in de tweede helft bleef de Hongaarse keeper, iets vaker getest, de rust zelve. Een offensiefje van RBC ebde mede daarom langzaam weg. Omdat NAC er in voorhoede ook weinig van bakte, bleef de Brabantse derby in ieder geval tot het einde spannend. Dat mocht het team van trainer Henk ten Cate zich aanrekenen. Het spel van NAC, door de trainer de laatste weken omschreven als een parodie op voetbal, was nog niet imponerend, maar goed genoeg om RBC met zuinige cijfers (0-1) te verslaan.