NAC vijzelt vertrouwen op tegen Graafschap

Een week na de vernedering door RKC Waalwijk kreeg NAC Breda de gelegenheid om zich voor eigen publiek te revancheren. De Graafschap was een gewillig slachtoffer.

NAC vijzelt vertrouwen op tegen Graafschap

NAC won met 3-2. Bij het rustsignaal stond al een 3-1 stand op het scorebord. Dat was een dikverdiende voorsprong. De thuisploeg was veruit de betere en had weinig te duchten van de zwakke Superboeren.

Yuri Cornelisse zorgde voor de 1-0. De aanvaller bleek een stuk slimmer dan de Doetinchemse tegenstanders. Terwijl De Graafschap druk bezig was met het formeren van een muur, tikte David Mendes de bal naar Cornelisse, die hard en diagonaal de bal in het doel schoot.

Tien minuten later verdubbelde Ali Boussaboun het verschil. Anthony Lurling stuurde de Marokkaanse Nederlander alleen naar het doel van Rob van Dijk, en Boussaboun rondde koel af.

Totaal onverwacht kwam De Graafschap nog terug tot 2-1 via Loïc Loval, die een fout in de Bredase defensie afstrafte, via een praxhtige combinatie. Maar niet veel later herstelde Rob Penders de marge weer via een kopbal: 3-1.

Daarmee leek de strijd gestreden: NAC leek niet meer te willen en De Graafschap kon niet, ook al was de strijdlust van de mannen van coach Gert Kruys aandoenlijk.

Maar vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd knalde Loval met een prachtige uithaal in de kruising de 3-2 op het scorebord. In de luttele seconden die resteerden, had De Graafschap echter niet de kans gelijk te maken.

Bekijk hier al onze video's