NAC ziet Heerenveen alsnog langszij komen

De wedstrijd boeide heel lang niet. Maar in de slotfase kwam er alsnog leven in de brouwerij. NAC Breda leek zowaar met een onverdiende zege weg te komen. Totdat SC Heerenveen in extremis een punt redde (1-1).

Tal van blessures zorgden ervoor dat het duel in Breda vaak en lang stillag. Zo moest Ali Boussaboun (hamstringblessure) zich al snel laten vervangen door Anthony Lurling. En haakte scheidsrechter Jan Wegereef na rust met een kwetsuur af.

Tussendoor bakte vooral NAC er niet veel van. De Brabanders creëerden maar zelden een behoorlijke mogelijkheid. Heerenveen kreeg wel een paar kansen maar miste de kracht en precisie om te scoren.

Vijf minuten voor tijd viel er dan eindelijk een doelpunt. Tegen de verhouding in schoot voormalig Fries Lurling op aangeven van Anouar Diba raak voor NAC. De onverdiende zege kwam er niet omdat Klaas Jan Huntelaar in de negentigste minuut uit een scrimmage de 1-1 maakte.