Nagelsmann wil niets weten van kritiek op Neuer na nieuwe blunder

Reacties

Manuel Neuer (38) ging in de oefeninterland tegen Griekenland vrijdagavond lelijk in de fout. Bondscoach Julian Nagelsmann twijfelt echter niet aan zijn eerste doelman.

Nagelsmann wil niets weten van kritiek op Neuer na nieuwe blunder
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
2 - 1
Griekenland
Griekenland

Neuer begon uitstekend aan het duel met de Grieken. Met een geweldige dubbele redding voorkwam hij al vroeg de 0-1 van Christos Tzolis. Maar nog voor de rust ging het mis. Neuer verwerkte een schot van diezelfde Tzolis in minuut 33 niet goed, waardoor Giorgos Masouras de openingstreffer met gemak binnen kon tikken. Duitsland won het duel uiteindelijk wel met 2-1.

'Ik laat geen discussie ontstaan', zei Nagelsmann tegen RTL. 'We zullen intern niet kijken naar zijn fout, ‘m niet bespreken en niet piekeren over het keepersvraagstuk. Ik vertrouw hem. Hij maakte drie reddingen van wereldklasse. Het is geen opeenstapeling van fouten', concludeerde Nagelsmann. Neuer zelf was wat kritischer. 'Ik kijk naar mezelf. Ik had de bal beter weg moeten duwen.'

Ook het Duitse Bild bespreekt de keeperskwestie. 'De generale EK-repetitie gewonnen, maar Nagelsmann zit in de problemen omdat Neuer weer blundert', klinkt het. De krant doelt op de fouten van Neuer tegen Real Madrid in de Champions League en in de competitie tegen 1899 Hoffenheim. Ook maandagavond tegen Oekraïne werd een fout in de slotfase niet afgestraft.

Met Marc-Andre ter Stegen heeft Duitsland in ieder geval een uitstekend alternatief voor de Bayern München-doelman. Naglesmann heeft nog tot 14 juni op te beslissen over zijn sluitpost. Dan speelt Duitsland de openingswedstrijd van het EK tegen Schotland. 

Europees Kampioenschap

Stand Groep A Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
3
2
1
0
8-2
+6
7
2
Zwitserland
3
1
2
0
5-3
+2
5
3
Hongarije
3
1
0
2
2-5
-3
3
4
Schotland
3
0
1
2
2-7
-5
1
* Actueel tot en met 2 aug. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Meer M. Neuer
Meer over M. Neuer
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.