Napoli houdt Juventus bij, Lazio klimt naar derde plek

Edinson Cavani heeft Napoli in de Serie A weer naast Juventus gebracht. De Napolitanen verloren ook hun zesde competitieduel niet.

Sampdoria - Napoli 0-1Napoli houdt gelijke tred met Juventus. Edinson Cavani was weer eens goud waard voor zijn ploeg. In Genua was hij de enige speler die erin slaagde voormalig AZ-doelman Sergio Romero te passeren. Cavani, die woensdag tegen Lazio nog miste vanaf elf meter, benutte een strafschop nadat Danieel Gastaldello Marek Hamsik had gevloerd.

De verdediger van Samp kreeg voor die actie zijn tweede gele kaart. Vlak voor rust moest Napoli-trainer Walter Mazzarri zijn plek op de bank verruilen voor een plaats op de tribune nadat hij aanmerkingen aan het adres van scheidsrechter Paolo Tagliavento had geuit.

Het nog ongeslagen Napoli, donderdag tegenstander van PSV in de Europa League, heeft net als Juventus zestien punten uit de eerste zes duels.

Lazio - Siena 2-1 Lazio klom naar de derde plek in de Serie A. De Romeinse formatie klaarde de klus tegen Siena al voor rust. De Braziliaan Ederson opende de score, waarna Cristian Ledesma vanaf de strafschopstip de ruststand op 2-0 bepaalde.

Na de pauze geloofde het Lazio wel. Siena was onmachtig, maar kreeg in de blessuretijd nog wel de beloning in de vorm van een treffer. Massimo Paci redde de eer voor de club die met Cagliari de laatste plaats deelt.

Palermo - Chievo 4-1Palermo boekte de eerste overwinning van het seizoen met dank aan Fabrizio Miccoli. De aanvaller opende de score voor de eilandclub, maar Marco Rigoni maakte nog voor rust gelijk. Miccoli, Luigi Giorgi en nog een keer Miccoli met een waanzinnige volley van grote afstand zorgden voor de eerste Palermo-zege van het seizoen. Voor Miccoli was het zijn vierde hattrick in dienst van Palermo.

Overige uitslagenUdinese - Genoa 0-0Cagliari - Pescara 1-2Bologna - Catania 4-0Atalanta Bergamo - Torino 1-5 Foto: VI Images