NEC boekt zijn eerste Eredivisiewinst ooit bij Excelsior

Waar het in Eredivisieverband nooit eerder in slaagde, is NEC dinsdagavond wel gelukt. De Nijmeegse ploeg won op Woudestein van Excelsior.

De eerste helft ging gelijk op. Roland Alberg dwong NEC-doelman Gábor Babos met een vrije trap tot een ultieme redding en aan de overkant belandde een poging van Lasse Schöne via de vingertoppen van Wesley de Ruiter op de paal.

In de blessuretijd kwamen de bezoekers alsnog op voorsprong. Schöne schoot vanaf de stip zijn tiende seizoenstreffer binnen, nadat Samuel Scheimann zich even eerder vergreep aan Nathaniel Will.

In de tweede helft gingen de ploeg uit Kralingen hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar zorgde Krisztián Vadócz met een goed afstandsschot enkele minuten voor het einde voor verdubbeling van de score en de 0-2 eindstand.

NEC zette zo de imposante reeks zonder nederlaag voort. De ploeg van trainer Alex Pastoor verloor op 19 februari voor het laatst. Destijds gingen de Gelderlanders op bezoek bij Ajax met 4-1 onderuit. Excelsior bleef zeventiende, dus voorlaatste. Foto: VI Images