NEC brengt PSV niet in de problemen

Alle transferperikelen rond Jan Vennegoor of Hesselink en André Ooijer hadden voor PSV op het veld geen gevolgen. NEC werd zonder veel problemen aan de kant geschoven (3-1).

NEC deelde de eerste speldenprikken uit in Eindhoven. Ferne Snoyl, Romano Denneboom en Guillano Grot stelden PSV-goalie Oscar Moens op de proef. De vervanger van de geschorste Gomes kweet zich goed van zijn taken en kreeg naarmate de wedstrijd vorderde steeds minder werk te doen.

PSV had namelijk meer tijd nodig om op stoom te komen, maar deed uiteindelijk wat werd verwacht van de regerend kampioen. Op slag van rust nam de ploeg van Ronald Koeman, die geen beroep deed op Ooijer, afstand. Eerst kopte Phillip Cocu raak uit een corner van Jefferson Farfán. Alex verdubbelde nauwelijks een minuut later de score.

De productieve periode gaf PSV de lucht om in de tweede helft zonder angst te jagen op meer goals. NEC had zich neergelegd bij een nederlaag en wilde de schade beperken. Daarin slaagde de Nijmeegse formatie, al deed Vennegoor of Hesselink nog van zich spreken (3-0).

Het laatste wapenfeit was van Rutger Worm. De NEC-invaller was attent toen Moens een vrije trap Youssef El-Akchaoui niet onder controle kon houden. Maar deze eretreffer deed niets af aan de solide prestatie van PSV.