NEC dankzij dubieus doelpunt langs aartsrivaal Vitesse

In de strijd om een ticket voor de Europa League heeft NEC in een spektakelstuk op eigen veld een eerste tik uitgedeeld aan aartsrivaal Vitesse. De ploeg van trainer Alex Pastoor won door een spooktreffer in eigen doel van Frank van der Struijk: 3-2.

NEC dankzij dubieus doelpunt langs aartsrivaal Vitesse

NEC, dat de play-offs gehaald had door een ongekende eindsprint, toonde veerkracht in de Gelderse derby. Tot tweemaal toe kwamen de Nijmegenaren terug van een achterstand. In de eerste helft maakte de vrijstaande Navarone Foor een kopbal van Nicky Hofs ongedaan. Na een uur spelen legde arbiter Eric Braamhaar het duel een kwartier stil vanwege het noodweer.

Meteen na de hervatting bracht Wilfried Bony de ploeg van trainer John van den Brom opnieuw op voorsprong met een harde knal. Echter, Lasse Schöne bracht de ploegen vanaf elf meter voor de tweede keer op gelijke hoogte.

In de chaotische slotfase kreeg NEC de winst in de schoot geworpen: Frank van der Struijk leek zijn eigen klutsbal voor de doellijn te keren, maar de grensrechter van dienst was van mening dat de bal de doellijn gepasseerd was: 3-2. Daar bleef het bij. De return is aanstaande zondag. In Arnhem wordt dan om 14.30 uur afgetrapt. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's