NEC en Ntibazonkiza verzoenen zich

NEC heeft de arbitragezaak tegen Saidi Ntibazonkiza afgeblazen. De Burundese aanvaller maakt zich na zijn werkweigering op voor een rentree in Nijmegen.

NEC en Ntibazonkiza verzoenen zich

Ntibazonkiza zet alsnog zijn handtekening onder het contract dat NEC hem in winterstop aanbood. Ondanks een mondelinge toezegging wilde de aanvaller in augustus onder die verbintenis uit.

'Het ene moment heb ik een voetbaltechnische pet op, het andere moment een economische pet. Daar ergens moet ik tussen balanceren', zei technisch directeur Carlos Aalbers tegen Omroep Gelderland over de verzoening.

Ntibazonkiza verraste vriend en vijand door in augustus te weigeren tegen Feyenoord in actie te komen voor NEC. De aanvaller eiste een beter contract dan was afgesproken en liet zich vervolgens niet meer zien in Nijmegen.

NEC was niet gediend van de werkweigering van Ntibazonkiza, die tot woede van de Nijmeegse club op stage ging bij Red Bull Salzburg. De Burundees bleek uiteindelijk toch bereid terug te keren in Nijmegen. Die opening heeft geleid tot een verdere samenwerking. Ntibazonkiza meldt zich maandag bij NEC om de training weer op te pakken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen