NEC heeft druk programma en personele problemen

NEC'ers Patrick Pothuizen en Dani Fernández haalden zaterdag het einde van het duel met Heracles Almelo niet. De personele problemen nemen daarmee toe voor coach Mario Been.

NEC heeft druk programma en personele problemen

Pothuizen werd na een uur gewisseld met irritatie aan de lies. Fysiotherapeut Han Tijshen verwacht wel dat de routinier zondag tegen SC Heerenveen weer inzetbaar is.

De Spaanse verdediger Fernández ondergaat maandag een scan om te schade te bekijken van een hamstringblessure. De huurling van Metallurg Donetsk moest zaterdag na 36 minuten de strijd staken.

Nadat eerder Collins John uit de selectie was gezet, had coach Mario Been zaterdag ook Arek Radomski buiten de ploeg gelaten. 'Arek geeft aan dat hij liever niet op de bank zit. Als hij niet in de basis staat, blijft hij bij voorkeur thuis', vertelde Been aan De Gelderlander.

'Trainer, neem maar een van de jonkies mee, zegt hij dan. Tja, in dat geval houdt het voor mij op. Ik kan moeilijk een speler meenemen die laat doorschemeren dat hij er geen zin in heeft.'

Doordat de Nijmegenaren naast de competitie ook nog actief zijn in de strijd om de UEFA Cup en het toernooi om de KNVB-beker heeft NEC een zwaar en vol programma. Zo speelt het team van Been de komende vier weken zeven duels.

Bekijk hier al onze video's