NEC houdt ontsnappend FC Groningen van kop

FC Groningen slaagde er in het uitduel met NEC niet in de koppositie te heroveren op AZ. Toch ontsnapte de ploeg van Ron Jans in Nijmegen aan grotere schade (2-2).

FC Groningen had in de eerste helft weinig reden tot klagen. De Trots van het Noorden was min of meer tegen de verhouding in in de elfde minuut op voorsprong gekomen. Uit een voorzet van Marcus Berg schoot Berry Powel bij de tweede paal de Groningse openingstreffer binnen.

Maar ook over het uitblijven een Nijmeegse treffer mocht FC Groningen tevreden zijn. Jhon van Beukering en Lorenzo Davids zagen hun pogingen NEC op gelijke hoogte te brengen stranden.

Met een schitterend afstandschot direct na rust bracht Peter Wisgerhof die verdiende Nijmeegse 1-1 alsnog op het scorebord. Zeven minuten voor het einde kwam NEC op voorsprong. Groningen-verdediger Andreas Granqvist maakte hands bij een actie van Saidi Ntibazonkiza en moest dat bekopen met zijn tweede gele kaart én een strafschop.

Toch bracht de benutte penalty van Youssef El-Akchaoui NEC niet de winst. Een gouden wissel van Jans voorkwam een Groningse nederlaag. Koud in het veld maakte Gonzalo García met een dropkick in de laatste minuut de 2-2. Desondanks moet FC Groningen genoegen nemen met de tweede plaats.