NEC houdt rechtsback op de bank: 'Kent de competitie niet zo goed'

Reacties

Lefteris Lyratzis moet zich voorlopig focussen op korte invalbeurten bij NEC. Toen Brayann Pereira tegen Almere City FC niet verder kon door een blessure kwam niet de Griek, maar linksback Calvin Verdonk binnen de lijnen. Trainer Rogier Meijer legt uit waarom hij koos voor de linkspoot.

NEC houdt rechtsback op de bank: 'Kent de competitie niet zo goed'
© Pro Shots
Almere City FC
Almere City FC
1 - 0
N.E.C.
N.E.C.

Verdonk werd tegen Almere aanvankelijk nog gepasseerd bij NEC, waar Thomas Ouwejan als linksback begon. In de tweede helft kwam hij alsnog in actie als vervanger van Pereira. Een opvallende wissel, aangezien Verdonk als linkspoot aan de rechterkant terechtkwam. Lyratzis is van nature wel een rechtsback.

Na het vertrek van Bart van Rooij haalde NEC Lyratzis op huurbasis binnen van PAOK Saloniki. De 24-jarige Griek kwam tot nu toe echter pas tot twee korte invalbeurten. Meijer durfde het tegen Almere niet aan om Lyratzis een helft te laten spelen. 'We weten van hem nog niet zo goed wat we kunnen verwachten. Hij kent de competitie en de tegenstander nog niet zo goed', verklaarde de trainer van NEC na de wedstrijd.

'Lyratzis is een paar keer ingevallen, maar dat was korter in wedstrijden waarin we laag moesten verdedigen', vervolgde Meijer. 'We vonden het nu niet verstandig om hem een hele helft te laten invallen. Van Verdonk weten we wat hij kan, zeker in het verdedigen. Hij kan dat invullen, ook aan de rechterkant. Volgens mij pakte het prima uit.'

Lees op VI PRO meer over de stand van zaken bij NEC, dat tegen Almere City FC de volgende domper van dit seizoen te verwerken kreeg:

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.