NEC raakt in Hamburg alleen de paal van HSV

NEC ging opnieuw onderuit tegen Hamburger SV, deze keer met 1-0. In Duitsland keek de ploeg van coach Mario Been al na negen minuten tegen een achterstand aan, waarna de tweestrijd in de derde ronde van het UEFA Cup-toernooi al beslist was.

Bij de eerste mogelijkheid sloeg HSV direct toe. David Jarolim veroverde de bal op het middenveld en stuurde Ivica Olic de Nijmeegse zestien in. De Kroatische spits bleef koel alleen voor Gábor Babos en passeerde de Hongaarse doelman fraai met zijn linker.

Na die vroege achterstand wist NEC al dat het definitief was uitgeschakeld, gezien de 3-0 nederlaag in Nijmegen van vorige woensdag. De mannen van Been probeerden nog wel de aanval te zoeken op jacht naar een eretreffer, maar echt in problemen kwam HSV niet.

De Duitse ploeg was simpelweg te sterk en domineerde. Coach Martin Jol zag Marcell Jansen vlak langs het doel van Babos schieten, terwijl Olic te hoog mikte en Jonathan Pitroipa de lat trof.

Namens NEC was Moestafa El Kabir het dichtst bij een treffer. In de veertigste minuut van de eerste helft knalde hij vanaf twintig meter de bal op de paal. En in de veertigste minuut van de tweede helft trof El Kabir opnieuw de paal.