Nederland hoeft niet op coëfficiëntensteun uit Bosnië-Herzegovina te rekenen

Reacties

De kans is groot dat Portugal dit seizoen met een volledig deelnemersveld actief is in de hoofdfases van de Europese toernooien. Vitória Guimarães zette woensdagavond een grote stap in de play-offs van de Conference League en dat is op coëfficiëntengebied geen goed nieuws voor Nederland.

Nederland hoeft niet op coëfficiëntensteun uit Bosnië-Herzegovina te rekenen
© Pro Shots
Vitória Guimarães
Vitória Guimarães
3 - 0
Zrinjski Mostar
Zrinjski Mostar

Het verhaal op de coëfficiëntenlijst is bekend. Nederland daagde Frankrijk uit, maar zal alles op alles moeten zetten om Portugal van het lijf te houden op de UEFA-lijst. Nederland staat momenteel vijfde op een ruime voorsprong van de Portugezen, maar in het verleden heeft Nederland aan de hand van puike Europese prestaties laten zien dat het snel kan gaan.

Nederland steeg tot grote hoogtes met een deelnemersveld van vijf en mocht daardoor dit seizoen zes clubs afvaardigen in Europa. Go Ahead Eagles sneuvelde echter al snel, waardoor Nederland het moeilijker krijgt dit Europese seizoen. De behaalde coëfficiëntenpunten van de overgebleven Nederlandse clubs blijft immers door zes gedeeld worden.

Portugal begon het seizoen met vijf clubs en dus is vijf de deler voor de Portugezen. Met Benfica, Sporting Portugal, FC Porto en Braga had Portugal al vier teams die zeker waren van Europees voetbal in het restant van 2024, alleen Vitória kon nog uitgeschakeld worden in de play-offs van de Conference League.

Het heenduel met Zrinjski Mostar, vorig seizoen nog tegenstander van AZ, bood echter weinig hoop voor Nederland. Vitória won in eigen huis met 3-0 door doelpunten van Ricardo Manges, Toni Borevkovic en João Mendes. Zo moet er in Bosnië-Herzegovina een wonder gebeuren wil Portugal alsnog een deelnemer kwijtraken in het voorportaal van de UEFA-toernooien.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.