Nederland oefent tegen Noorwegen

Het Nederlands Elftal oefent op 21 augustus tegen Noorwegen. Oranje gaat op bezoek in het Ullevaal stadion in Oslo. De selectie van bondscoach Dick Advocaat neemt de plaats in van Denemarken dat afzag van de vriendschappelijke ontmoeting met de Noren, omdat beide Scandinavische landen uitkomen in dezelfde kwalificatiepoule voor EURO 2004.

Zowel Noorwegen als Nederland ontbreekt op het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea. Reden voor beide om zich goed voor te bereiden op de kwalificatiereeks voor het Europees Kampioenschap van 2004.

'Ik ben erg blij dat we in staat zijn om de Denen te vervangen door de Nederlanders', vertelde de Noorse bondscoach Nils Johan Semb. 'Ook al ontbreekt Nederland op het WK, nog altijd heeft die ploeg meer sterren dan Denemarken. Ze zullen een perfecte sparringpartner zijn voor ons.'

Nederland en Noorwegen speelden in het verleden al zeventien keer tegen elkaar. Het Nederlands Elftal won zes keer, speelde zes keer gelijk en verloor vijf maal.

De laatste ontmoeting was op 15 november 1995 in Rotterdam, in de kwalificatieronde voor EURO 96. Oranje won met 3-0 dankzij doelpunten van Clarence Seedorf, Youri Mulder en Marc Overmars.

Bekijk hier al onze video's