Nederland wint 15-0 van Indonesië en grijpt record

Reacties

Het Nederlands vrouwenelftal heeft vrijdagavond in Doetinchem hardhandig afgerekend met Indonesië in een oefenwedstrijd. De ploeg van Andries Jonker had na een goed uur de dubbele cijfers al bereikt. Uiteindelijk werd het een recordzege: 15-0.

Nederland wint 15-0 van Indonesië en grijpt record
© Pro Shots
Nederland
Nederland
15 - 0
Indonesië
Indonesië

Op voorhand was het al de verwachting dat het een grote uitslag zou worden. Nederland, zelf de nummer 11 van de wereld, nam het op tegen de nummer 104 van de FIFA-wereldranglijst. De openingstreffer kwam van Romée Leuchter, die een voorzet binnentikte. Daarna was er een mooi moment voor Jill Roord, die haar rentree in Oranje maakte. Ze kwam 5 december 2023 voor het laatst in actie voor Nederland. Daarna raakte ze geblesseerd. Roord was verantwoordelijk voor de 2-0.

Sherida Spitse scoorde vervolgens vanaf de strafschopstip. Leuchter maakte haar tweede en Oranje werd geholpen door een eigen doelpunt van Agnes Hutapeo. Ajacied Lotte Keukelaar debuteerde met een doelpunt, waarna de ruststand 6-0 was. In de tweede helft ging het pas echt los. Roord scoorde met wat fortuin opnieuw, Damaris Egurrola kopte de achtste treffer binnen en Keukelaar werd de eerste speelster sinds 2000 die twee keer scoorde bij haar debuut.

Nina Nijstad zorgde met een kopbal voor de dubbele treffers, waarna ook Renate Jansen scoorde. Vervolgens werkte Nijstad nog een voorzet binnen en mocht ook Jansen haar tweede maken. Katja Snoeijs scoorde nog tussendoor, maar uiteindelijk kon Jansen haar hattrick completeren. Zodoende is de recordzege ruimschoots overtroffen. De grootste overwinning van Nederland was in 1977, toen het met 12-0 van Israël won.

Nederland oefent dinsdag tegen Denemarken. Dan kan het aanzienlijk meer tegenstand verwachten. Denemarken staat één plek lager op de wereldranglijst.

Di 29 okt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.