'Nederlanders' helpen Inter langs lastig Siena

De toppers maakten geen fouten in de Serie A. Koploper Internazionale won nipt bij Siena, dankzij drie spelers met een Nederlands verleden.

Siena-Internazionale 2-3
Inter moest tot het slotsignaal oppassen in het uitduel met Siena, dat negentig minuten lang bleef knokken. Drie voormalige Eredivisie-spelers hadden een belangrijk aandeel in de winst van de Nerazzurri. Zlatan Ibrahimovic scoorde tweemaal. De Zweed opende de score met een rake strafschop in de 26ste minuut, nadat Paul Codrea in de fout was gegaan tegen Julio Ricardo Cruz. Massimo Maccarone tekende vijf minuten later al voor de gelijkmaker, door raak te schieten via Iván Cordoba.

Siena was zelfs enkele malen dicht bij een voorsprong, maar zag Estéban Cambiasso vlak voor rust opduiken in de zestien om het voorbereidende werk van Cristian Chivu en Ibrahimovic af te ronden. Vlak na rust sloeg Zlatan opnieuw toe, met een geweldige uithaal in de kruising na terugleggen van Chivu. In blessuretijd kwam Siena nog terug tot 2-3 via Fernando Forestieri.

Atalanta-AS Roma 1-2
Roma moest tegen Atalanta een achterstand ongedaan maken. De ploeg van coach Luciano Spalletti moest na zeventien minuten een doelpunt incasseren van Ferreira Pinto. Maar vlak voor rust bogen Francesco Totti en Alessandro Mancini de achterstand om in een 2-1 voorsprong. Totti scoorde via een vrije trap en Mancini deed het met een harde uithaal.

Cagliari-Udinese 0-1
Vreemde wedstrijd in Cagliari. In de 29ste minuut raakte Udinese verdediger Felipe kwijt na diens tweede gele kaart. Maar twee minuten later kwamen de Bianconeri wel op voorsprong via Fabio Quagliarella. De aanvaller profiteerde van balverlies van Cagliari en scoorde in de counter. Ondanks de man minder was Udinese nog dichter bij een tweede treffer dan hekkensluiter Cagliari bij een eerste.

Parma-Fiorentina 1-2
Adrian Mutu was de grote man namens Fiorentina. De Roemeen tekende voor beide doelpunten van Viola. Hij maakte in de 85ste minuut de winnende treffer door een strafschop te benutten, nadat Christian Vieri wel heel makkelijk onderuit was gegaan in een duel met Stefano Morrone. In de eerste helft had Mutu met het hoofd voor de 0-1 gezorgd.

Inter blijft op kop met 46 punten, Roma volgt met 39. Udinese is vierde met 32 punten en Fiorentina vijfde met 31.