Nederlands talent maakt indruk onder de lat bij noodlijdend Anderlecht

Reacties

Het tijdperk van Hendrik Van Crombrugge bij Anderlecht lijkt erop te zitten. Door de financieel noodlijdende positie van de Belgische topclub wordt de doelman naar de uitgang gedrukt. Dat heeft positieve gevolgen voor de Nederlander Bart Verbruggen. Voor Wesley Hoedt is er minder perspectief in Brussel.

Nederlands talent maakt indruk onder de lat bij noodlijdend Anderlecht
© Pro Shots

'Het bestuur heeft me medegedeeld dat het beter is als ik vertrek', vertelde Van Crombrugge aan de Belgische pers nadat zijn ploeg had verloren van Union Sint-Gillis (1-3). De doelman zocht het journaille op om uitleg te geven over zijn verloren basisplaats. 'Ze moeten strategische beslissingen maken om de club weer financieel gezond te maken. En ik pas niet meer in de plannen.'

Het heeft alles te maken met de financiële problemen waarmee Anderlecht kampt. De hoofdstedelingen zijn weggezakt naar de elfde plaats op de ranglijst, terwijl de eindjes aan elkaar geknoopt moeten worden. Daardoor moet er gesneden worden in het salarishuis.

Om de loonkosten overboord te gooien, moet een zevental spelers vertrekken. Van Crombrugge is een van de slachtoffers. Volgens Belgische en Britse media dient zich met Celtic snel een oplossing aan. De Schotten zien in Van Crombrugge een vervanger van routinier Joe Hart, die de afgelopen jaren het doel van Celtic verdedigde.

Ook Wesley Hoedt zit op een dood spoor in België. De verdediger deed het onder de inmiddels ontslagen trainer Felice Mazzu prima bij Anderlecht, maar is de afgelopen periode onder opvolger Brian Riemer op een zijspoor beland. De voormalig international van het Nederlands elftal komt niet meer in aanmerking en moet net als Van Crombrugge vertrekken. Zijn torenhoge salaris lijkt geïnteresseerde clubs echter af te schrikken.

Jong Oranje-doelman grijpt kans
Wie garen spint bij de situatie van Anderlecht is Verbruggen (20). De doelman van Jong Oranje stond de afgelopen twee wedstrijden onder de lat en deed het meer dan verdienstelijk. Volgens de Belgische media hield Verbruggen als enige het hoofd boven water in de nederlaag tegen Union. Pas tien minuten voor tijd moest de doelman voor de overgave tekenen, maar na in de voorgaande wedstrijd al de nul te hebben gehouden, lijkt hij de man voor de nabije toekomst te zijn.

Verbruggen kwam tweeënhalf seizoen geleden over van NAC Breda. De Bredanaar werd gehaald op voorspraak van toenmalige keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar, die hem kende uit zijn periode in Breda. Omdat Verbruggen in de schaduw van Nick Olij (inmiddels Sparta Rotterdam) geen kans leek te krijgen, vertrok hij naar België. Daar passeerde hij snel tweede doelman Timon Wellenreuther in de hiërarchie. Nu wordt het geduld beloond met een rol als eerste doelman van de Belgische topclub.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.