Nederlandse goalie van Anderlecht de absolute held in penaltyspektakel

Reacties

Anderlecht heeft donderdagavond ten koste van Ludogorets de achtste finale van de Conference League bereikt, met een Nederlander in de hoofdrol. Keeper Bart Verbruggen stopte liefst drie penalty's en won zo de keepersstrijd van landgenoot Sergio Padt.

Nederlandse goalie van Anderlecht de absolute held in penaltyspektakel
© Pro Shots
Anderlecht
Anderlecht
ns
2 - 1
Ludogorets
Ludogorets

Anderlecht had in eigen huis wat goed te maken tegen Ludogorets, na de 1-0 nederlaag in Bulgarije van een week geleden. De boodschap was aangekomen bij de Belgen, twintig minuten voor tijd stond Anderlecht virtueel in de volgende ronde met een 2-0 voorsprong op zak. Kort daarna scoorde Thiago echter namens de uitclub, waardoor het verlengen en uiteindelijk penalty's werd.

Daarin groeide Verbruggen dus uit tot absolute held. De goalie is sinds dit jaar de nummer 1 van Anderlecht en hij hield Pipa, Dominik Yankov én Pedro Naressi van het scoren af. Omdat zijn teamgenoten hun plicht tegenover Ludogorets-keeper Padt wel deden, gaat Verbruggen vrijdag met Anderlecht de koker in voor de loting van de achtste finale van de Conference League. AZ is in die ronde een potentiële tegenstander.

Partizan Belgrado
Partizan Belgrado
1 - 3
Sheriff Tiraspol
Sheriff Tiraspol

Queensy Menig is met Partizan Belgrado uitgeschakeld in Europa. De Nederland met een verleden bij Ajax, PEC Zwolle en FC Twente opende nog wel de score, maar zag FC Sheriff daarna de eerdere nederlaag (0-1) ongedaan maken via drie doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.