Nederlandse invallers doen AS Roma met Internazionale nog meer pijn

Internazionale heeft zondagavond de volgende tik uitgedeeld aan AS Roma. De nummer twee van de Serie A won door een goal van Lautaro Martínez van het kwakkelende Roma, dat nu is afgezakt naar de tiende plek.

AS Roma
AS Roma
0 - 1
Internazionale

Bij de bezoekers begonnen beide Nederlanders - Denzel Dumfries en Stefan de Vrij - op de reservebank. Het eerste gevaar kwam van de voet van Marcus Thuram. Hij zag zijn pegel gekeerd worden door doelman Mile Svilar. In een eerste helft waarin beide ploegen niet veel voor elkaar onder deden, waren er niet al te veel kansen. Toch raakte zowel Roma als Inter het aluminium.

Eerst verwerkte Yann Sommer een harde voorzet beroerd, waarbij hij hem tegen zijn eigen paal tikte. Hij kwam echter met de schrik vrij en zag later ploeggenoot Henrikh Mkhitaryan met een heerlijk schot van afstand de lat teisteren. Verder stond de eerste helft voor Inter vooral in het teken van pech. Eerst raakte Hakan Çalhanoglu geblesseerd en later viel ook Francesco Acerbi uit. Daardoor mocht De Vrij na een klein halfuur alsnog zijn entree maken.

Een kwartier na rust kwam Inter op voorsprong. Martínez stond aan het einde van een vlijmscherpe counter en jaagde de bal heerlijk tegen de touwen: 0-1. In het vervolg moest Sommer nog wel een aantal keer reddend optreden, maar hij, De Vrij en de twintig minuten voor tijd ingevallen Dumfries hielden hun doel uiteindelijk schoon. Zo blijft AS Roma dit seizoen pas op twee zeges staan.

Klik eerst op de tekst in de post om de video te kunnen bekijken:

Eerder op de dag won koploper Napoli op bezoek bij Empoli door een rake strafschop van Khvicha Kvaratskhelia. Nummer vijf Fiorentina haalde snoeihard uit tegen het tiental van Lecce: 0-6. Marten de Roon boekte met Atalanta een vrij eenvoudige zege (0-2) op Venezia. Cagliari was met 3-2 te sterk voor Torino.