Nederlandse spits in Oostenrijkse dienst gelooft niet in succesvolle Oranjezomer

Reacties

Een paar dagen voor het duel tussen Nederland en Oostenrijk heeft de Oostenrijkse editie van Kicker een interview met Ferdy Druijf online gezet. De spits, vorig seizoen door het Oostenrijkse Rapid Wien uitgeleend aan PEC Zwolle, ziet Oranje niet ver komen.

Nederlandse spits in Oostenrijkse dienst gelooft niet in succesvolle Oranjezomer
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 3
Oostenrijk
Oostenrijk

'Ik moest lachen na de loting, ja. Het spijt me om het te zeggen, maar ik denk dat de Nederlandse selectie beter is dan Oostenrijk. Ze hebben vooral achterin en op het middenveld meer kwaliteit dan Oostenrijk, dus die wedstrijd zullen ze wel winnen. Duidelijk favoriet zou ik ze niet willen noemen, ik zit nooit rustig als ik ze zie spelen.'

Dat leidt ertoe dat Druijf Nederland niet zo snel met de EK-beker naar huis ziet gaan. 'In Nederland hebben ze het al over de finale, bondscoach Ronald Koeman heeft al uitgesproken dat ze voor de titel gaan. Ik denk dat ze te ambitieus zijn, een halve finale zou al knap zijn. Voor Oostenrijk zie ik de volgende ronde als een succesvol toernooi', aldus Druijf in een interview dat is afgenomen vóór de start van het EK.

'De verwachtingen rond Oranje liggen altijd extreem hoog. Dat ligt gewoon aan de mensen, die zijn altijd kritisch en hebben altijd iets op de spelers of de ploeg aan te merken. Dat zie je ook in de media. In België en Oostenrijk, de andere landen waar ik speelde, was het met de kritiek nooit zo erg als in Nederland. Elk detail wordt er bekritiseerd. Of je nou slecht speelt, of het gaat over je kleding. Nederland is een zeer kritisch land.'

Druijf, op zijn beurt, was kritisch op de ploeg maar niet op de bondscoach. 'Ik denk dat Koeman de juiste man op de juiste plek is. Hij heeft deze positie al eerder bekleed en heeft dat goed gedaan. Ook vanuit zijn tijd als international brengt hij rijkelijk ervaring mee', aldus Druijf, die een 2-1 zege voor Oranje voorspelt in Berlijn.

Alles over het EK

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranje-nieuws op onze EK 2024-pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.