Nederlandse topscorer in Conference League na pot met hilarische goal

Reacties

St. Patrick's Athletic FC kan zijn ambities om de Conference League te winnen weer een jaartje opbergen. Tegenstander Dudelange hielp de Ieren in het zadel met een stukje Comedy Capers, maar won door een hattrick van een Nederlandse aanwinst.

Nederlandse topscorer in Conference League na pot met hilarische goal
© Pro Shots
St. Patrick's Athletic
St. Patrick's Athletic
2 - 3
F91 Dudelange
F91 Dudelange
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Oege-Sietse van Lingen, die in Nederland bij VV Katwijk speelde voordat hij naar Luxemburg trok, zette de bezoekers uit Luxemburg binnen tien minuten op voorsprong. Omdat het in de heenwedstrijd vorige week ook al 2-1 voor Dudelange was geworden, leek het vrij uitzichtloos. Een uitermate komisch moment van de bezoekers bracht de spanning halverwege de eerste helft terug in de wedstrijd.

De bal kwam met een curieuze carambole op de rand van de zestien, Doelman Didier Deprez schatte de richting van het speeltuig helemaal verkeerd in en kopte hem achterwaarts in zijn eigen doel. Het leek een dure fout toen St. Patrick's ook nog op 2-1 kwam, maar dat was buiten Van Lingen gerekend. De Fries tekende voor 2-2 en, nadat zijn ploeg zelfs een rode kaart had gekregen, diep in blessuretijd nog voor 2-3.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zodoende mogen Van Lingen en de Luxemburgers nog dromen van Europese glorie. In de volgende ronde wacht Glentoran (Noord-Ierland) of Gzira (Malta). Van Lingen, die in het heenduel met de Ieren ook al had gescoord, is met vier treffers nu zelfs topscorer van het toernooi tot dusver.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.