Negen overgebleven spelers van Dnipro uit Europa gekegeld door UEFA

Reacties

De UEFA heeft twee reglementaire nederlagen toegewezen aan Dnipro-1 in de tweede voorronde van de Conference League. De club uit Oekraïne stevent af op een faillissement en heeft niet genoeg spelers om uit te komen in een tweeluik tegen het Hongaarse Puskás Akadémia.

Negen overgebleven spelers van Dnipro uit Europa gekegeld door UEFA
© Pro Shots

Dnipro zette alle zeilen bij om een faillissement te voorkomen en verkocht daardoor een groot deel van zijn spelers. Negen man zijn er nog over bij de club, niet voldoende om komende donderdag in actie te komen tegen Puskás. De UEFA heeft daarop besloten om Dnipro uit de Conference League te zetten. Puskás gaat zodoende zonder te spelen door naar de derde voorronde van de Conference League. De Hongaren spelen in die ronde tegen de winnaar van het tweeluik tussen Zimbru Chisinau en Ararat-Armenia.

De club uit Oekraïne heeft nog niet gereageerd op het nieuws. Op de website van Dnipro staan vooral transferberichten over spelers die vertrokken zijn. Het gevallen team eindigde vorig seizoen als vierde in de competitie van Oekraïne, het seizoen daarvoor werd Dnipro zelfs tweede. Twee jaar geleden was de club nog tegenstander van AZ in de groepsfase van de Conference League. De Alkmaarders wonnen beide duels: 2-1 en 1-0.

Voor het besluit van de UEFA schetste VI's Pim van der Hulst al de situatie bij Dnipro.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.