Negen uit vier: Haaland blijft spotten met de Premier League-wetten

Manchester City heeft zaterdag ook de vierde wedstrijd van het Premier League-seizoen winnend afgesloten. De ploeg van manager Pep Guardiola rekende met dank aan Erling Haaland af met Brentford. Liefst negen van de elf treffers die City tot nu toe maakte, zijn geproduceerd door de Noorse spits.

Manchester City
2 - 1
Brentford
Brentford

De middag begon nog niet zo fijn voor City, want Brentford nam al in de eerste minuut de leiding in het Etihad Stadium. Keeper Ederson zat mis en Yoane Wissa opende de score al na 22 seconden. Toch zal niemand aan City-zijde zich echt zorgen hebben gemaakt: Haaland stond immers in de punt van de aanval.

De Noor maakte de verrassende voorsprong van de bezoekers na negentien minuten ongedaan. Kevin De Bruyne bediende hem en vanuit de draai schoot Haaland raak. Na een half uur maakte Ederson zijn eerdere slippertje goed door een assist te geven op de 2-1 van Haaland. Een verre trap van de doelman bereikte de Noor, die de defensie van Brentford te slim af was en City op voorsprong zette.

Haaland werd zo de eerste speler in de geschiedenis van de Premier League die negen keer scoort in de eerste vier wedstrijden van een seizoen. De goals van de Noor waren goud waard, want het bleef bij 2-1 in Manchester. In de tweede helft had City niets meer te duchten van Brentford.