Negental Liverpool maakt wondergoal Modric niet goed

Tottenham Hotspur heeft zondagmiddag de tweede overwinning van het seizoen geboekt. In de topper tegen Liverpool was een vroege, maar schitterende, treffer van de Kroaat Luka Modric om van te smullen. Jeramain Defoe en Emmanuel Adebayor (2) bepaalden de eindstand op 4-0. Liverpool eindigde het treffen op White Hart Lane met negen man.

Met Dirk Kuijt op de bank keek Liverpool al na negen minuten tegen een achterstand aan. Modric – de middenvelder zag zijn gedroomde transfer naar Chelsea tijdens de transferperiode afketsen – besloot een afvallende bal in één keer op doel te vuren. Het speeltuig verdween op schitterende wijze in de bovenhoek.

Met een actieve Luis Suarez ging Liverpool vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Even dacht Suarez zijn ploeg langszij geholpen te hebben, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Al na 28 minuten werd de opgave voor Liverpool nog wat zwaarder. Charlie Adam (foto) kreeg voor een domme overtreding zijn tweede gele kaart. Na de onderbreking liet Spurs - waar Rafael van der Vaart na weken uit de roulatie te zijn geweest met een hamstringblessure, inviel - aanvankelijk na het duel vroegtijdig te beslissen. Defoe miste een grote kans.

Een tweede rode kaart voor Liverpool vergemakkelijkte de opdracht voor de formatie van Harry Redknapp. Martin Skrtel volgde het voorbeeld van Adam en mocht eveneens inrukken na twee gele kaarten.

Tottenham had tegen negen man geen moeite het net te vinden. Eerst vergrootte Defoe de voorsprong, waarna Adebayor profiteerde van een fout van doelman José Manuel Reina. De Spanjaard liet de bal los en zag de Spurs-spits de bal listig over hem heen liften om daarna met nog een treffer de eindstand op 4-0 te bepalen.

Door de zege rukt Tottenham op richting middenmoot. De ploeg van Van der Vaart heeft na vier duels een puntje minder dan Liverpool. De verliezer van zondag speelde in de Premier League al wel een wedstrijd meer. Foto: VI Images