Neghli voorkomt in Tilburg met volgende beauty vierde remise van Sparta

Sparta Rotterdam heeft zaterdagavond na drie remises op rij het zoet van een overwinning geproefd. Op bezoek bij Willem II werd er met minimaal verschil gewonnen. Pelle Clement gaf zijn mijlpaal-wedstrijd extra glans, waarna het nog spannend werd in de slotfase.

Willem II
Willem II
1 - 2
Sparta Rotterdam

Willem II was gevaarlijker in de eerste helft, maar vergat zichzelf te belonen. Na wat aftasten werd Oranje-international Nick Olij meer en meer aan het werk gezet door Willem II. Cisse Sandra zag de doelman een inzet uit de verre hoek werken, ook Kyan Vaesen stuitte meerdere keren op Olij.

Zo verzuimde Willem II de geboden ruimte te benutten, Sparta sloeg kort in de tweede helft wel toe. Clement, die zijn 150ste wedstrijd in de Eredivisie speelde, kreeg de bal via de glijdende Willem II'er Amine Lachkar en rondde af met een schuiver. Tien minuten later viel ook de 0-2 in Tilburg, maar na een minutenlange VAR-check werd een treffer van Rick Meissen wegens buitenspel afgekeurd.

Pelle Clement in zijn 150ste Eredivisie-wedstrijd.

Willem II bleef op die manier in de wedstrijd en sloeg enkele minuten voor tijd alsnog toe. Sandra stond op de juiste plek om een afgevallen bal aan te nemen en binnen te schieten. Het leek Sparta de vierde opeenvolgende remise op te leveren, maar daar dacht Camiel Neghli anders over. De middenvelder, die ook al zo mooi scoorde tegen Feyenoord, punterde vlak voor het ingaan van de extra tijd de winnende treffer in de kruising (zie video onder).

Voor Willem II is het de eerste nederlaag sinds de promotie naar de Eredivisie, Sparta boekt dus zijn eerste zege na drie remises op rij. Na de interlandperiode speelt Willem II tegen RKC Waalwijk, Sparta treft Go Ahead Eagles.