Nelisse helpt Salzburg naar volgende voorronde UEFA Cup

Co Adriaanse en Red Bull Salzburg hebben zich probleemloos geplaatst voor de tweede voorronde van het toernooi om de UEFA Cup. Ook het tweede duel met Banants Erevan eindigde in een Oostenrijkse zege: 0-3.

Na de 7-0 thuisoverwinning van twee weken geleden leek de uitwedstrijd een formaliteit. Met Barry Opdam en Robin Nelisse (foto) in de basis en vijfhonderd toeschouwers op de Armeense tribune, had Salzburg het in de eerste helft moeilijk en sloeg het na rust toe.

In de eerste helft moest doelman Timo Ochs zelfs redden op een strafschop van de thuisclub; hij keerde de inzet van Arsen Balabekjan. In de 56ste minuut opende Robin Nelisse de score met een rake kopbal na een voorzet van Johan Vonlanthen. Binnen een kwartier voerden Sasa Ilic en invaller Ernst Öbster de score op tot 3-0.

Vrijdagmiddag zullen Adriaanse en zijn ploeg te weten komen, wie de tegenstander is in de tweede voorronde van het UEFA Cup-toernooi als de Europese voetbalbond loot in Nyon.