Nelisse loodst Red Bull Salzburg voorbij Altach

Red Bull Salzburg hield de marge van zeven punten op nummer twee Rapid Wien intact. De koploper van de Oostenrijkse Bundesliga won met 2-1 bij het SCR Altach.

Robin Nelisse was de belangrijkste man. De Rotterdammer hielp in de derde minuut Salzburg op weg door in de rebound de bal binnen te knikken nadat Ibrahim Sekagya koppend de lat had getroffen: 0-1.

In de 62ste minuut scoorde Nelisse opnieuw, ditmaal van dichtbij met het hoofd na een voorzet van Somen Tchoyi: 0-2. Het was zijn elfde competitietreffer.

Red Bull had het niet makkelijk tegen Altach, dat de voorlaatste plaats bezet. De thuisploeg kreeg enkele kansen en verkleinde in de 63ste minuut de achterstand via Tomás Jun. En diezelfde Tsjech had in de 88ste minuut ook nog voor de 2-2 kunnen tekenen, maar hij faalde.