Nesta en Seedorf vullen ziekenboeg Milan verder aan

Met de komst van Urby Emanuelson voegde AC Milan een verdediger toe aan de selectie, zondagavond raakten de Milanezen er tevens één (tijdelijk) kwijt. Alessandro Nesta is vier weken uit de roulatie met een schouderkwetsuur. Ook Clarence Seedorf is drie weken niet beschikbaar.

Nesta en Seedorf vullen ziekenboeg Milan verder aan

Seedorf moest zondagavond al verstek laten gaan vanwege zijn hamstringblessure. Maandag werd bekend dat de Nederlander drie weken nodig heeft om weer fit te geraken.

Nesta (foto) moest al vroeg in het competitieduel met Cesena (2-0 winst) afhaken. De Italiaan viel, waarbij zijn schouder uit de kom schoot. Nader onderzoek in het ziekenhuis wees weliswaar geen beschadigingen aan, maar de 34-jarige verdediger moet wel rust houden en staat zeker drie tot vier weken buitenspel.

Adriano Galliani, vice-president van de Rossoneri, voelde zondag direct na afloop van het duel al de bui hangen. 'Ik denk dat Nesta twee tot drie weken uit de roulatie is en dat hij zeker zes tot zeven wedstrijden zal missen.'

Nesta en Seedorf moeten door de blessures verstek laten gaan bij het bekerduel met Sampdoria en de competitiewedstrijden tegen Catania, Lazio Roma, Genoa en Parma. Ook de deelname aan de tweestrijd met Tottenham Hotspur in de Champions League is voor beiden allesbehalve zeker.

Nesta en Seedorf verkeren overigens in goed gezelschap. De ziekenboeg van AC Milan is met Filippo Inzaghi, Andrea Pirlo, Mathieu Flamini, Kevin-Prince Boateng en Gianluca Zambrotta al goed gevuld.

Trainer Massimiliano Allegri hoopt in de komende weken enkele blessuregevallen weer te kunnen begroeten op het trainingsveld. 'Bovendien kan ik nu gelukkig op Emanuelson rekenen, hij zal ons team verder helpen.'

Lovende woorden reserveerde Allegri voor Zlatan Ibrahimovic, die in de slotminuut de 2-0 eindstand op het scorebord zette tegen Cesena. 'Ik bewonder hem. Hij is een uitstekende professional en zeer zelfkritisch. Ik denk dat hij bezig aan het beste van zijn loopbaan.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's