Nevlands Fulham verrast met winst op Aston Villa

In de strijd tegen degradatie uit de Premier League heeft Fulham drie belangrijke punten gepakt. Middlesbrough moest genoegen nemen met een punt.

Fulham-Aston Villa 2-1Erik Nevland kan terugkijken op een geslaagde rentree op de Engelse velden. De Noorse aanvaller kwam tegen Aston Villa in de zeventig minuten die hem waren gegund niet tot scoren, maar 'zijn' Fulham pakte wél drie belangrijke punten. Simon Davies en Jimmy Bullard bezorgden Roy Hodgson zijn eerste overwinning als coach van Fulham, dat halverwege de tweede helft nog op achterstand was gekomen door een eigen doelpunt van Aaron Hughes.

Newcastle United-Middlesbrough 1-1Middlesbrough, dat nog geen beroep kon doen op Afonso Alves, ontsnapte aan een nederlaag. Robert Huth onthield met zijn late treffer Kevin Keegan zijn eerste overwinning sinds zijn terugkeer als manager van Newcastle United. Dat konden The Magpies zichzelf aanrekenen. Na de openingstreffer van Michael Owen had Newcastle verzuimd de marge te vergroten. Drie minuten voor tijd maakte Middlesbrough daar dankbaar gebruik van om een punt over te houden aan het bezoek aan St. James' Park.