Neymar weet zeker dat Vinicius einde maakt aan lang Braziliaans verlangen

Reacties

Neymar heeft zich aangesloten bij de grote groep mensen die Vinícius Júnior aanwijst als favoriet voor het winnen van de Ballon d'Or. Als de aanvaller van Real Madrid inderdaad met die eer gaat strijken, beantwoordt hij aan een langdurige Braziliaanse hunkering.

Neymar weet zeker dat Vinicius einde maakt aan lang Braziliaans verlangen
© Pro Shots

Neymar, die met twee derde plaatsen wel in de buurt kwam van de onderscheiding maar hem nooit won, ziet zijn landgenoot het nu wél doen. 'Ja, natuurlijk, die is voor hem. Dat hoop ik ook. Ik heb hem voor en na de Champions League-finale een bericht gestuurd. Ik weet zeker dat hij gaat winnen, hij is ongelofelijk en draagt de kleuren van ons land met trots over de hele wereld', tekent Mundo Deportivo op.

Deze zomer zal de steraanvaller dat doen in de Verenigde Staten, waar Vinícius zijn Ballon d'Or-kandidatuur kracht zal willen bijzetten op de Copa América met Brazilië. Neymar is daar zelf niet bij, de man van Al-Hilal is geblesseerd. 'Dat is verdrietig. Het is jammer om er niet te zijn, maar ik zal voor ze juichen. Ik hoop dat Brazilië het toernooi wint, we hebben er de spelers naar', vindt Neymar.

Als Vinícius met de Ballon d'Or gaat lopen, zou hij de eerste Braziliaan in zeventien jaar worden die dat kan zeggen. Kaká was in 2007 de laatste na zijn geweldige seizoen bij AC Milan. In het decennium ervoor wonnen Ronaldo (1997 en 2002), Rivaldo (1999) en Ronaldinho (2005) de prijs. Na Kaká werd het kleinood vooral verdeeld tussen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, pas recent konden eerst Luka Modric (2018) en Karim Benzema (2022) zich ertussen wurmen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Brazilië
Meer over Brazilië
Meer Neymar
Meer over Neymar
Meer Vinícius Júnior
Meer over Vinícius Júnior
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.