Niemand kan De Oude Dame bijhouden: slechts één tegengoal in competitie

Reacties

De defensie van Juventus staat dit seizoen als een huis. Na acht duels in de Serie A heeft de ploeg van trainer Thiago Motta pas één doelpunt geïncasseerd. Nooit eerder deed De Oude Dame dat beter. Zaterdag kon ook Lazio geen bres in de zwart-witte muur slaan.

Niemand kan De Oude Dame bijhouden: slechts één tegengoal in competitie
© Pro Shots
Juventus
Juventus
1 - 0
Lazio
Lazio

Thiago Motta werd juist aangesteld om het voetbal van Juve aantrekkelijker te maken. Onder Massimiliano Allegri, de vorige trainer, werd er vooral verdedigd in Turijn. La Gazzetta dello Sport zag dat Lazio juist in 'Allegri-stijl' werd verslagen. 'Of liever: in Capello-stijl. Want het vorige record na acht wedstrijden stamt uit zijn tijd.'

In de seizoenen 2004/05 en 2005/06 kreeg Juventus onder leiding van Fabio Capello twee doelpunten tegen in de eerste acht duels. Evenveel – of even weinig – als in 1966/67 en 1986/87.

De Italiaanse krant zocht ook uit hoe de ploeg van Motta tot deze opvallende statistiek kwam. De Oude Dame blijkt ook pas elf schoten op doel tegen te hebben gekregen in de hele competitie. 'De defensie van de Bianconeri maakt weer indruk', luidde dan ook de conclusie van La Gazzetta. Om het nog beter te maken: Juventus incasseerde nog geen enkele goal uit open spel. Het enige tegendoelpunt was een penalty van oud-Ajacied Razvan Marin.

Op een bredere schaal maakt Juve nog steeds indruk. Alle clubs in de vijf grootste competities van Europa kregen meer tegendoelpunten dan de ploeg uit Turijn. Liverpool (drie tegengoals) en RB Leipzig (twee) komen het dichtst in de buurt van de defensieve suprematie van Thiago Motta. In de Champions League is de club iets minder waterdicht. Daar moesten ze al driemaal de bal uit het eigen net vissen, waaronder één van PSV.

De prestatie viel ook voormalig AC Milan-speler Dejan Savicevic op: 'In Italië zijn de minste tegengoals vaak een garantie op succes.' Er zal op het schiereiland dus rekening gehouden moeten worden met Juventus als titelkandidaat. De ploeg van Teun Koopmeiners staat op drie punten achterstand van koploper Napoli. Daartussen staat alleen regerend kampioen Inter, met één punt meer dan Juve.

Serie A

Stand Serie A 2024/2025

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
8
6
1
1
15-5
+10
19
2
Internazionale
8
5
2
1
17-9
+8
17
3
Juventus
8
4
4
0
11-1
+10
16
4
AC Milan
8
4
2
2
16-9
+7
14
* Actueel tot en met 21 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.