Nieuw debacle Bayern ondanks trainerswissel

Ook nieuwe coach Ottmar Hitzfeld heeft Bayern München nog niet aan het voetballen gekregen. Op bezoek bij 1. FC Nürnberg ging Der Rekordmeister met liefst 3-0 onderuit.

Nieuw debacle Bayern ondanks trainerswissel

Hitzfeld liet Mark van Bommel en Roy Makaay in de basis beginnen en had tevens een plaats ingeruimd voor Owen Hargreaves, die zijn rentree maakte nadat een gebroken kuitbeen hem maanden aan de kant had gehouden. Bayern liep echter na dertien minuten al achter de feiten aan. Ivan Saenko zette Nürnberg op voorsprong.

Bayern greep het initiatief, maar miste stootkracht om het overwicht om te zetten in een gelijkmaker. Nürnberg profiteerde via de counter. Markus Schroth en Robert Vittek zorgden ervoor dat Bayern een zeer bittere pil moest slikken.

Met één punt uit drie wedstrijden bevindt Bayern zich na de winterstop in een heuse crisis. Met een wedstrijd meer gespeeld en een achterstand van acht punten op de koplopers Schalke 04 en Werder Bremen lijkt Bayern de titel uit het hoofd te kunnen zetten. Nürnberg, waar Gerald Sibon geen speelminuten kreeg, deed goede zaken in de jacht op Europees voetbal en bezet voorlopig de zesde plaats in de Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's