Nieuw seizoen, zelfde Ronaldo

Reacties

Cristiano Ronaldo gaat in het nieuwe seizoen met Al-Nassr vrolijk verder met waar hij gebleven was: belangrijk zijn. De Portugese vedette hielp de Saoedische club woensdagavond aan een zege op Al-Taawoun in de halve finale van de Super Cup (0-2).

Nieuw seizoen, zelfde Ronaldo
© Pro Shots

In de Saoedische Super Cup doen niet alleen de landskampioen en de bekerwinnaar mee, maar ook de runners-up daarvan. Eerder won Al-Hilal na strafschoppen van Al-Ahli en woensdag was ook de officiële aftrap van het seizoen voor Ronaldo en Al-Nassr. De 39-jarige aanvaller was afgelopen seizoen nog goed voor de duizelingwekkende aantallen van 50 goals en 13 assists in 51 duels in clubverband.

Het mag dan een nieuw seizoen zijn, maar Ronaldo is niet van plan dat gemiddelde te doen dalen. Al binnen tien minuten had hij zijn eerste assist te pakken. Hij verlengde een voorzet, waardoor Ayman Ahmed de 0-1 kon binnenlopen. Na een klein uur had hij ook zijn eerste seizoenstreffer te pakken. De Portugees kreeg de bal van de achterlijn teruggetrokken en toonde zich messcherp.

Zo won Al-Nassr met 0-2. Zaterdag is de finale tussen Al-Nassr en Al-Hilal. Dat waren respectievelijk de nummers twee en één van het afgelopen seizoen. Ploeggenoot van Ronaldo Marcelo Brozovic zal daar niet bij zijn. Hij kreeg woensdag in de blessuretijd nog een directe rode kaart voor een wilde schop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.