Nieuwe bondscoach Pochettino ziet glansrol PSV'er Pepi bij VS verdwijnen

Reacties

Mauricio Pochettino is aangesteld als bondsoach van de Verenigde Staten. De ervaren clubtrainer was in de nacht van dinsdag op woensdag toeschouwer bij een oefenwedstrijd waarin PSV'er Ricardo Pepi aanvankelijk de hoofdrol leek te grijpen.

Nieuwe bondscoach Pochettino ziet glansrol PSV'er Pepi bij VS verdwijnen

Na een afwijzing van droomkandidaat Jürgen Klopp, die na zijn vertrek bij Liverpool geniet van een sabbatical, heeft de Amerikaanse voetbalbond alsnog een gerenommeerde naam gestrikt. Voor Pochettino (52) wordt het zijn eerste klus als bondscoach. De Argentijn werkte als clubtrainer bij achtereenvolgens Espanyol, Southampton, Tottenham Hotspur, Paris Saint-Germain en Chelsea.

De Verenigde Staten namen na een teleurstellend verlopen Copa América op 10 juli afscheid van Gregg Berhalter. Zijn ploeg verloor van Uruguay en Panama en kwam niet door de groepsfase heen. In 2026 organiseren de Verenigde Staten, net als in 1994, het WK. Ditmaal doen ze dat samen met Mexico en Canada.

Pochettino debuteert volgende maand als bondscoach en kon in de nacht van dinsdag op woensdag zijn nieuwe spelers al aan het werk zien in een oefeninterland tegen Nieuw-Zeeland. Zoals PSV'er Pepi, die als eerste raak schoot maar wiens goal werd afgekeurd wegens een overtreding.

Een schuiver van Christian Pulisic leek alsnog de winnende treffer te betekenen, maar een gelukkige goal van Ben Waine in de slotminuten zorgde voor een gelijkspel. Pepi's ploeggenoot Malik Tillman stond op dat moment als invaller in het veld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Verenigde Staten
Meer over Verenigde Staten
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.