Nieuwe ontmoeting Stevens met 'middelvinger-coach'

Schalke 04 gaat dinsdag in de Champions League op bezoek bij Montpellier voor de eerste plek in Groep B. Het treffen betekent ook een nieuwe ontmoeting tussen trainer Huub Stevens van de Duitse ploeg en René Girard, de Montpellier-coach die in de heenwedstrijd zijn middelvinger naar de Nederlander opstak.

Nieuwe ontmoeting Stevens met 'middelvinger-coach'

Stevens sprak in het Champions League-treffen van begin oktober (2-2) de Montpellier-bank aan op het onophoudelijk vragen om kaarten voor Schalke-spelers. Stevens kreeg daarop van Girard (foto onder) een allesbehalve chique reactie: hij stak zijn middelvinger op. Het kwam de Franse trainer op een schorsing van één duel te staan.

Voor Stevens is het verwerven van de eerste plek in Groep B nu hoofdzaak, terwijl hij twee weken geleden na de 1-0 winst op Olympiakos nog liet weten hier geen belang aan te hechten. 'Ik ben van mening veranderd. Op deze leeftijd blijf ik leren', sprak de Nederlandse oefenmeester tegen het Duitse blad Kicker. 'We willen dolgraag eerste worden, want dan ontlopen we in de volgende ronde misschien een topfavoriet.'

Schalke heeft voor aanvang van het duel dinsdagavond een punt voorsprong op Arsenal (respectievelijk elf en tien punten). In tegenstelling tot de bovenste plekken staat de verdeling van de onderste twee plaatsen al vast: Olympiakos (zes punten) gaat verder in de Europa League en Montpellier (een punt) mag zich focussen op de Franse competitie.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's