Nieuweling Nasri meteen matchwinner bij Arsenal

Arsenal is de competitie begonnen met een magere thuiszege tegen het gepromoveerde West Bromwich Albion. De van Olympique Marseille gekochte Samir Nasri (foto) nam het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening.

Arsenal begon veelbelovend in het Emirates Stadium. In de vierde minuut haalde Denilson op links de achterlijn en legde de bal keurig terug op Nasri. De Fransman had weinig moeite doelman Scott Carson te passeren: 1-0.

Na de voorsprong liet Arsenal de teugels vieren. The Gunners speelden de bal rond zonder gevaarlijk te worden. West Brom werd dat in de tweede helft wél. Ishmael Miller stuitte op doelman Manuel Almunia en Paul Robinson zag een inzet van de lijn worden gehaald door Johan Djourou.

Robin van Persie was vanwege een lichte blessure op de bank begonnen bij Arsenal en kwam een kwartier voor tijd alsnog binnen de lijnen. Tegelijkertijd mocht bij West Brom de Nederlandse aanvaller Sherjil MacDonald invallen. Van Persie was met een kopbal nog dicht bij 2-0, maar gescoord werd er niet meer in Londen.