Nieuwelingen helpen Twente tussen Europese duels in aan zege op NEC

FC Twente is zaterdagavond het Eredivisie-seizoen begonnen met een krappe overwinning op NEC. In Nijmegen namen de nieuwelingen van de Tukkers de club uit Enschede bij de hand.

N.E.C.
N.E.C.
1 - 2
FC Twente
FC Twente

Aan beide kanten waren er veel nieuwe gezichten te zien, die van Twente waren scherper voor het doel. Dat begon al met de combinatie Sayf Ltaief-Sam Lammers, waarbij eerstgenoemde het leeuwendeel van de aanval op zich nam. De uit Zwitserland overgekomen aanvaller speelde drie NEC'ers uit en legde de bal panklaar neer voor Lammers.

Bij NEC waren Başar Önal en Sami Ouaissa de nieuwelingen, onder de lat verving Robin Roefs de vertrokken Jasper Cillessen. Hij werd dus al in de achtste minuut verschalkt, maar NEC deed snel wat terug. Na iets minder dan een half uur kopte Kodai Sano raak bij de tweede paal. Het was echter Twente dat, na de nederlaag tegen Red Bull Salzburg in de derde voorronde van de Champions League, de regie weer pakte.

Nadat Alec Van Hoorenbeeck en Bas Kuipers na één corner allebei de lat hadden geraakt, was het duo tien minuten na rust betrokken bij de 1-2. De van Go Ahead Eagles overgekomen Kuipers zette voor en Van Hoorenbeeck kopte raak voor zijn eerste Eredivisie-goal. De Belg speelde vorig seizoen al op huurbasis voor Twente en werd deze zomer definitief overgenomen van KV Mechelen.

Richting het einde van de wedstrijd drong NEC wat meer aan op zoek naar een resultaat, maar gescoord werd er niet meer in De Goffert. Voor Twente kan de blik nu op komende dinsdag, als de returnwedstrijd tegen Salzburg op het programma staat. In de Grolsch Veste moet de Eredivisionist een 1-2 nederlaag zien goed te maken. NEC speelt in de tweede speelronde tegen AZ en zal dan weer jagen op de eerste punten van het seizoen.