Nieuwpoort (31) vindt het na degradatie genoeg geweest

Reacties

Sven Nieuwpoort heeft zijn doorlopende contract bij Excelsior laten ontbinden. De 31-jarige verdediger gaat zich volgens de Kralingers richten op een maatschappelijke carrière.

Nieuwpoort (31) vindt het na degradatie genoeg geweest
© Pro Shots

Daarmee komt er een einde aan een carrière die in 2013 begon als huurling bij Almere City FC. Nieuwpoort (31) werd opgeleid door Ajax, maar kwam niet verder dan drie wedstrijden in de Eerste Divisie voor de beloften. Via Go Ahead Eagles kwam het wel tot een debuut in de Eredivisie en zelfs Europees voetbal.

Nieuwpoort speelde negen jaar geleden als basisspeler in het tweeluik met Ferencvárosi TC. Go Ahead was via het fair play-klassement in de eerste voorronde van de Europa League terechtgekomen, opvallend was dat Go Ahead in het seizoen voor de Europese confrontatie met Ferencvárosi was gedegradeerd.

Na twee jaar Go Ahead speelde Nieuwpoort nog voor De Graafschap, SC Cambuur en sinds 2021 voor Excelsior. In totaal kwam hij tot net geen driehonderd profwedstrijden, hij speelde 91 duels in de Eredivisie en 177 in de Eerste Divisie. Nieuwpoort heeft op de website van Excelsior uitgesproken dat hij denkt dat zijn toekomst in de financiële sector ligt.

Sven Nieuwpoort is de broer van voetballer Lars Nieuwpoort, in 2017 schreven we dit portret over de broers die toen samen voor De Graafschap speelden

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.