Nigeria krijgt reglementaire zege na verblijf van veertien uur op vliegveld

Reacties

De disciplinaire commissie van de Afrikaanse bond heeft Nigeria een reglementaire 0-3 overwinning gegeven na de chaos die ontstond voor de uitwedstrijd tegen Libië. Dit duel werd uiteindelijk nooit gespeeld, omdat de nationale selectie van Nigeria zo'n veertien uur werd vastgehouden op een vliegveld in Libië.

Nigeria krijgt reglementaire zege na verblijf van veertien uur op vliegveld
© X William Troost-Ekong

De vlucht van Nigeria werd omgeleid, waarna de spelers en staf urenlang zonder eten, drinken of slaapplaats op een verlaten vliegveld verbleven. Diverse internationals plaatsen updates via social media en spraken schande van de behandeling. Uiteindelijk keerde het nationale team van Nigeria zonder te spelen terug naar eigen land.

Daarmee heeft de ploeg juist gehandeld, zo beoordeelde de disciplinaire commissie van de Afrikaanse bond. Zij stellen Nigeria in het gelijk, waardoor de Nigerianen zonder in actie te komen drie punten bij kunnen schrijven in Groep D van de kwalificatieperiode voor de Afrika Cup. Libië krijgt een boete van 50 duizend euro.

De autoriteiten in Libië spraken van een misverstand. Het land speelde in de afgelopen interlandperiode eerder in Nigeria en claimde toen slecht behandeld te zijn. Het duel in Uyo (Nigeria) eindigde in een 1-0 overwinning voor het thuisland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.